Chocolade is een vlaggenschip van Belgisch vakmanschap. Maar waar ter wereld verkoopt het het meest?

Er zijn overal in Brussel chocoladewinkels. Er worden daar elke dag indrukwekkende hoeveelheden chocolade verkocht. Maar waar ter wereld verkoopt de meeste chocolade?

Het is op Brussels Airport. Buitenlandse toeristen die naar huis terugkeren of Belgen die op bezoek zijn bij familie kopen er jaarlijks meer dan 650 ton chocolade. Voor een totaal van meer dan 32 miljoen euro uitgegeven! Gemiddeld wordt er elke 15 seconden een doos van 500 gram verkocht. En voordat Sabena failliet ging, toen het vliegveld nog drukker was, waren de cijfers nog indrukwekkender.

Chocolade is hét geschenkartikel bij uitstek. Iedereen houdt van chocolade. En er is zo’n verscheidenheid aan, dat het moeilijk is om niet verleid te worden: Donker, wit, bruin, gearomatiseerd of puur, met melk, fruit, of met meer originele smaken (whisky, basilicum, munt enz.), het ontbreekt de ambachtslieden niet aan het lef om fijnproevers en nieuwsgierigen te verleiden! Bovendien is het veel gemakkelijker te vervoeren dan andere Belgische specialiteiten, zoals huisgemaakt bier, dat erg zwaar is in de bagage, of frieten die niet gemakkelijk te vervoeren zijn!

Tegen die prijs, en gezien de omzet die het genereert, verdient de Belgische chocolade zijn bijnaam “Bruin goud”!

Wat ons bij Brussels By Foot betreft, hebben we onze favoriet gekozen. Het is de inventieve schepper Frédéric Blondeel. Hij reist over de hele wereld op zoek naar de beste bonen. Hij transformeert ze dan zelf, met liefde, voor vele jaren. De eenvoudige geur van cacao in zijn winkels is genoeg om je op te vrolijken. We maken er stops met onze groepen tijdens onze gulzige rondleidingen. Yummy!

Bij ons of in uw eentje, als cadeau aan vrienden of aan uzelf, raden wij u ten zeerste aan om zelfgemaakte Belgische chcolat te eten!