OVER BRUSSELS BY FOOT

Het is een prachtig verhaal

Wil je het mooie verhaal over Brussels By Foot kennen ? Het is een jong bedrijg die in 2018 werd opgericht door een gepassioneerde Brusselaar die alternatieve rondleidingen in Brussel biedt. Vandaag telt ze meerdere gidsen, allen even gepassioneerd, allen Brusselaar (van oorsprong of door adoptie).

Volg ze in de straten en steegjes van Brussel, met een andere blik op de stad !

Rondleiding Brussel: 1000 jaar strijd met grote groepen in de Anneessentoren. Met Brussels By Foot

Vandaag biedt Brussels By Foot 3 verschillende thema’s aan (binnenkort 4). Het biedt ook een veelheid aan opties en mogelijkheden voor groepsbezoeken en team building. We zijn ook gespecialiseerd in brusselse gastronomische wandelingen dankzij een adresboek waarin alle beste ambachtslieden en restauranthouders van de stad zijn opgenomen.

Het kleine bedrijf heeft nu 4 enthousiaste gidsen, allen Brusselse burgers. Ook al leiden ze dezelfde routes, ieder legt zijn of haar eigen persoonlijke touch, wat elk bezoek uniek maakt. Volg ze door de straten en steegjes van Brussel en ontdek Brussel zoals je het nog nooit gezien hebt!

DE GIDSEN

Gids Brussels By Foot François

François

Gids (FR – EN – ES)

Overdag steekt François de straten van de Galgenberg over op zoek naar de beste geperste kop bij de Gueuze. s Nachts vermorzelt hij zich tot kappers-chirurg van de 16de eeuw, in de hoop de ziel van André Vésale te doen herleven en zijn werk voort te zetten.

Bovendien heeft François een nieuwe passie die veel van zijn tijd in beslag neemt: de bouw van een replica van het Paleis van Justitie op een schaal van 1:20. In zijn 80 m² grote appartement. Zijn familie begint deze hobby nogal omslachtig te vinden.

gids brussels by foot eve

Eve

Gids (EN – FR)

Zinneke uit Brussel en Luik, zijn hart schommelt tussen stoemp en boulet, tussen lambique en pékèt.
Misschien zie je hem op een dag gewapend met een loep en een precisiescalpel, bezig met het verwijderen van een graffiti die een van Bonom’s werken vervormt.

Het doel van haar bestaan is om op een dag gekozen te worden tot Madame Chapeau; ze hoopt genoeg bekendheid te krijgen voor Tom Frantzen om een brons te maken in haar beeltenis. Dit brons zou ze op het dakterras van het Maison Saint-Cyr zien staan.

gids brussels by foot clara

Clara

Gids (CH – EN – FR)

Sommigen hebben haar ’s morgens vroeg in een bibliotheek gezien op zoek naar verboden geheimen. Anderen hebben haar door de straten zien springen op zoek naar ongeregistreerde sgraffiti. Vond ze mompelende woorden in het Chinees voor het koninklijk paleis, misschien probeerde ze de ingang van de bunker te vinden? Een heel vreemd gedrag dat ze uitlegt in verband met de hoeveelheid jazz die in haar hersenen zou zijn gekomen…

Clara is een fan van klimmen, vermijdt deuren en verlaat haar huis het liefst door het raam; ze zegt dat het haar een beter begrip geeft van alle architectonische details op de gevel van haar huis.

Gids Brussels By Foot Thomas

Thomas

Gids (FR – EN)

Thomas, of “Indiana Tom” voor zijn vrienden, is een vrijbuiter die al 10 jaar op zoek is naar de verloren stukken van het Huis van Horta, in de overtuiging dat ze occulte macht hebben.

Er wordt gezegd dat hij degene is die jaloers was op de plannen van het Paleis van Justitie. Er wordt gezegd dat hij ze onlangs met enorme wroeging heeft teruggegeven. Nu eet hij Bloempanch om deze aflevering te vergeten.

gids brussels by foot félicien

Joep

Gids (NL – EN)

En ja, Joep was er niet bij voor de fotoshoot, en daar heeft hij spijt van 😀

Nostalgisch voor de grote strijden tegen “Brusselisatie”, zegt Félicien dat hij dicht bij pater Van der Biest was tijdens de Slag om de Marollen in 1969.

Zwanze of de werkelijkheid, tijdens zijn pauzes, zult u hem zien afdingen over een “Pikassau” of een modelschip op de Oude Markt. Als hij er niet is, zal hij zeker de Blaton-toren vernielen, die sinds de bouw ervan op de plek waar Victor Horta’s Maison du Peuple is gebouwd, het landschap aan het bevuilen is.

CONTACTEER ONS

Vragen? Twijfel? Suggestie?