ONZE REGELMATIGE RONDLEIDINGEN

Alternatieve en originele rondleidingen

Stop van de groep aan het Poelaertplein en uitleg over de geschiedenis van de Brusselse Rechtbanken met Brussels By Foot

Ver van de klassieke “free walking tours”, laat Brussels By Foot u de stad ontdekken dankzij een authentieke ervaring en alternatieve rondleidingen.

Geschreven met liefde door een gepassioneerde Brusselaar, onze alternatieve rondleidingen zijn ontworpen voor toeristen, maar ook voor Belgen en nieuwsgierige Brusselaars. Ze gaan verder dan de klassieke (en natuurlijk niet te missen) Grote Markt en Manneken Pis.

Al onze rondleidigen vinden elk weekend plaats in het Frans, Nederlands en Engels.
Deelnemen kan door zich in te schrijven. Dit kan tot 6 personen per inschrijving. Indien u meer personen wilt inschrijven kunt u contact met ons opnemen voor een privé rondleiding.

misdaad brussel

BRUSSEL TONEEL VAN MISDAAD

In het Nederlands elke vrijdag om 18u30

Heb je een sterke maag? Volg ons dan door de donkere steegjes van het stadscentrum en herleef enkele van de grote misdaadzaken die Brussel in de 19de en begin 20ste eeuw getekend hebben.

Onze verhalen zijn waarheidsgetrouw en worden met respect voor de protagonisten verteld. Daarnaast vertellen we ook altijd iets over de historische context waarin ze plaats hebben gevonden. Zo leer je naast het gruwelen ook nog iets bij.

Niet aanbevolen voor kinderen onder de 12 jaar.

Vanaf 12 jaar17€ / 12,50€Duur : 2 uurRegelmatige rondleidingen in nl/fr (op reservatie)Privé rondleiding mogelijk in nl/fr/en/es

De uier manneken in kostuum. Het heeft meer dan 1300 kostuums. We bezoeken het tijdens het bezoek van Brusseleirs d'Hier et d'Aujourd'hui van Brussels By Foot.

BRUSSELEIRS GISTEREN EN VANDAAG

In het Nederlands elke andere zondag om 14u

Hun enig gemeenschappelijk punt is Brussel.

Maak kennis met de meest prominente Brusselaars van de geschiedenis, degene zonder wie niets hetzelfde zou zijn… Want wat Brussel vooral maakt, zijn de Brusselaars !

Stromae, Audrey Hepburn, Madame Chapeau… we vertellen je alles over deze architecten van de Zwanze !

Alle publiekVrije bijdrageDuur : 2 uurRegelmatige rondleidingen in nl/fr/en (op reservatie)Privé rondleiding mogelijk in nl/fr/en/es

Rondleiding Art Nouveau in de wijk van de squares

ART NOUVEAU IN DE WIJK VAN DE SQUARES

Alleen beschikbaar in het Engels of Frans

De Noordoostelijke wijk wordt door velen beschouwd als “de galerie van de Brusselse Art Nouveau” en bevat vele architecturale juweeltjes die wachten om ontdekt te worden.

Ontdek werken van Victor Horta, Gustave Strauven, Armand Van Waesberghe, Victor Taelemans, Georges Hobé en leer de geschiedenis van een wijk kennen door het prisma van de architectuur.

Alle publiekVrije bijdrageDuur : 2 uurRegelmatige rondleidingen in fr/en (op reservatie)Privé rondleiding mogelijk in fr/en

Stop in de Rue des Chadeliers voor deze groep tijdens de wandeling Brussel 1000 jaar strijd van Brussels By Foot

BRUSSEL : 1000 JAAR STRIJD

In het Nederlands elke andere zondag om 14u

Bezoek de meest rebelse buurt van Brussel.

Tijdens een wandeling in de Marollenwijk, ontdek je unieke populaire plaatsen waar de lokale bewoners altijd met trots tegen de onderdrukking en de gevaren hebben gestaan : ziekten, oorlogen, armoede, … maar ook meer recent, gentrificatie, globalisering en vastgoedontwikkelaars !

Je ontdekt de stedelijke strijden die de Marollen hebben gemaakt tot wat het vandaag is…

Alle publiekVrije bijdrageDuur : 2 uurRegelmatige rondleidingen in nl/fr/en (op reservatie)Privé rondleiding mogelijk in nl/fr/en/es

Einde van het bezoek met Brussels BY Foot en aperitief in groep met bierproeverij en vleeswaren.

GULZIGE RONDLEIDINGEN

Altijd ! Alleen voor privégroepen

Wat dacht u ervan om uw Brusselse ervaring te verbeteren met een proeverij van chocolade, charcuterie, bier,… ? En waarom niet een gezellig aperitiefje op een emblematische plaats van de stad aan het einde van de rondleiding?

Voor uw groepen, groot of klein, kunnen wij gastronomische stops integreren in uw rondleiding.

En waarom probeer je niet ook onze “3-gangen tour” ook niet? Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert in 3 verschillende restaurants tijdens de wandeling door…

Neem contact met ons op en samen organiseren we uw ervaring op maat!

Alleen privé, in nl/fr/en/esPrijs en duur volgens aanvraag